keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

UNREST (kauhu, trilleri, v.2006, 88 min.)

Unrest on elokuva, joka esitettiin kauhufilmifestivaaleilla: 8 Films To Die For. Kansainvälisessä kauhu-ja sci-fi-festivaaleilla elokuva jopa palkittiin mm. paras näyttelijätär-palkinnoin. Mielenkiintoinen yksityiskohta: elokuvaa kuvattiin ihka oikeassa ruumishuoneessa. Näyttelijät jopa kokivat vainoavia unia. (Wikipedia)

Ohjaaja: Jason Todd Ipson
Rooleissa: Corri English, Scot Davis, Joshua Alba, Jay Jablonski

Esittely
Nuoret patologiaopiskelijat Alison ja kumppanit saavat tutkittavakseen nuoren naisen ruumiin. Jo ensi hetkestä alkaen Alison aistii, ettei kaikki ole aivan kohdallaan. Pian löytyy ruumis ruumiin perään ja monen henki on vaarassa. Näyttää, että kuolleen naisen ruumis on outojen tapahtumien takana, vaikka tieteellisestä näkökulmasta katsottuna se ei olisi mahdollista. Alison on kuitenkin vakuuttunut sillä olevan jotain tekemistä outojen tapahtumien ja kuolemien kanssa ja ottaa tehtäväkseen selvittää mysteerin.

Arvostelu
Unrest on elokuva, josta voisi ajatella sen olevan tyypillistä tusinakamaa. Se oli kuitenkin parempi kuin olin ajatellut. Ruumishuoneen tunnelma oli saatu hyvin esille. Juoni oli selkeä ja loppuratkaisu oli ihan ok. Vähän häiritsi, että musiikki oli samaa useassa kohdassa, mutta se toisaalta sopi tunnelmaan. Paikoin elokuvassa onnistuttiin nostamaan ahdistava tunnelma esille. Ihan hyvä ajanviete-elokuva.
Kuva lainattu täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)