Tällä kertaa
kokkasin linssejä espanjalaisittain. Linssi kuuluu hernekasveihin. Se on
erittäin hyvä kasviproteiinin lähde, minkä vuoksi se on suositeltavaa
kasvissyöjille. (Wikipedia)
Linssit ovat kuin herneitä, niitä pitää liottaa vedessä tai sitten voi ostaa jo valmiiksi liotettuja linssejä. Itse päädyn yleensä jälkimmäiseen, koska se on nopeampi vaihtoehto.
Suomalaisille linssien käyttö on vielä varsin
vierasta, mutta voin lämpimästi suositella perusarkiruoaksi. Se on kevyttä,
terveellistä ja hyvää ja sisältää kuulemani mukaan paljon rautaa. Tosiaan, vain mielikuvitus on rajana, miten kokkailla herkullista
linssiruokaa!
Resepti
1 prk linssejä
(540 g)
chorizo-makkaraa
1 sipuli
(porkkanaa)
suolaa
oliiviöljyä
1. Leikkaa sipuli
pieneksi silpuksi ja kuullota oliiviöljyssä paistinpannulla.
2. Laita vesi
kiehumaan ja keitä porkkanat.
3. Leikkaa
chorizo-makkarasta haluamasi määrä siivuja. Tarkoitus on laittaa chorizoa makua
antamaan, joten esim. 5 kpl on sopiva määrä. Muista kuoria kuori! Laita viipaleet
pannulle sipuleiden sekaan ruskistumaan hetkeksi.
4. Lisää linssit
ja hieman suolaa.
5. Kun porkkanat
ovat kypsiä, viipaloi ja heitä sekaan. Anna hautua hetki. Valmista!
Muuta ei sitten tarvitakkaan lounaaksi (paitsi leipää ja vettä), mutta toki voi tehdä halutessaan kakkosruoan (segundo) eli kokata vaikkapa kalaa. Linssiruoan nauttii parhaiten syvältä lautaselta.
Noita linssejä en ookkaan paljon kokeillu mutta tuokin näytti hyvältä ja yksinkertaiselta. Pitäisi tutustua tuohon linssiin enemmän..ja tosiaan olemme mieheni kanssa kasvissyöjiä..(minä puoliksi..) niin olisi meille hyvä tuon proteiinin suhteen..:)
VastaaPoistaKannattaa kokeilla! Mielestäni on tutustumisen arvoinen! :) Etenkin teille kasvissyöjille tosiaan olisi todella hyvä. Samalla toisi vähän vaihtelua ruokavalioon. :)
VastaaPoista