torstai 7. kesäkuuta 2012

LINSSIÄ ESPANJALAISITTAIN

Tällä kertaa kokkasin linssejä espanjalaisittain. Linssi kuuluu hernekasveihin. Se on erittäin hyvä kasviproteiinin lähde, minkä vuoksi se on suositeltavaa kasvissyöjille. (Wikipedia)

Linssit ovat kuin herneitä, niitä pitää liottaa vedessä tai sitten voi ostaa jo valmiiksi liotettuja linssejä. Itse päädyn yleensä jälkimmäiseen, koska se on nopeampi vaihtoehto.

Suomalaisille linssien käyttö on vielä varsin vierasta, mutta voin lämpimästi suositella perusarkiruoaksi. Se on kevyttä, terveellistä ja hyvää ja sisältää kuulemani mukaan paljon rautaa. Tosiaan, vain mielikuvitus on rajana, miten kokkailla herkullista linssiruokaa!

Resepti
1 prk linssejä (540 g)
chorizo-makkaraa
1 sipuli
(porkkanaa)
suolaa
oliiviöljyä

1. Leikkaa sipuli pieneksi silpuksi ja kuullota oliiviöljyssä paistinpannulla.
2. Laita vesi kiehumaan ja keitä porkkanat.
3. Leikkaa chorizo-makkarasta haluamasi määrä siivuja. Tarkoitus on laittaa chorizoa makua antamaan, joten esim. 5 kpl on sopiva määrä. Muista kuoria kuori! Laita viipaleet pannulle sipuleiden sekaan ruskistumaan hetkeksi. 
4. Lisää linssit ja hieman suolaa.
5. Kun porkkanat ovat kypsiä, viipaloi ja heitä sekaan. Anna hautua hetki. Valmista!

Muuta ei sitten tarvitakkaan lounaaksi (paitsi leipää ja vettä), mutta toki voi tehdä halutessaan kakkosruoan (segundo) eli kokata vaikkapa kalaa. Linssiruoan nauttii parhaiten syvältä lautaselta.


2 kommenttia:

  1. Noita linssejä en ookkaan paljon kokeillu mutta tuokin näytti hyvältä ja yksinkertaiselta. Pitäisi tutustua tuohon linssiin enemmän..ja tosiaan olemme mieheni kanssa kasvissyöjiä..(minä puoliksi..) niin olisi meille hyvä tuon proteiinin suhteen..:)

    VastaaPoista
  2. Kannattaa kokeilla! Mielestäni on tutustumisen arvoinen! :) Etenkin teille kasvissyöjille tosiaan olisi todella hyvä. Samalla toisi vähän vaihtelua ruokavalioon. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)