perjantai 5. heinäkuuta 2013

UUTISIA KASVIMAALTA

Pahin pelkoni kävi toteen. Rikkaruohot olivat vallanneet kasvimaani. Tai sen mitä oli vallattavissa. Kasvimaani ei ollut mikään malliesimerkki aikaisemminkaan. Horsmat ovat ympäröineet sen melko hyvin ja kasvimaalle meno on kuin menisi viidakon läpi. Tällä kertaa mennessäni kasvimaalle vähän pitemmän tauon jälkeen, olin vaipua epätoivoon rikkaruohopaljouden äärellä. Olin ollut liian kiireinen kitkuhommiin ja nyt se oli kostautunut. Nostan kyllä tassut pystyyn ja myönnän samaan hengenvetoon, ettei se ole kovin mielekästä puuhaa.  

Rikkaruohokatastrofi ei jäänyt kasvimaani ainoaksi vitsaukseksi. Menetin yhden tomaattikasvin. Se oli ilmeisesti kuollut kuivuuteen. En ymmärrä, miten se on mahdollista. Olen ihan tarkoituksella tehnyt niin, etten ole kastellut kasvimaata kuin kerran viikkoon. Tomaatit ei pidä liiasta kastelusta, vaan auringosta ja lämmöstä. Ottaen huomioon viime aikaiset sateet ja ukkoskuurot, olin siinä uskossa, että minun kastelut oli olleet riittävät sekä tomaateille että muille kasvimaan kasveille. 

Ryhdyin urakkaan, jota niin kovin inhoan. Kitkin pahimmat horsmat ja muut rikat. Harmistukseni jäi kuitenkin pieneksi, kun kasvimaalla touhutessa huomasin sinne kaikesta huolimatta ilmestyneen salaatinlehtiä ja tomaatteja! Siis vau! 
Tomaatin versoissani on keltaisia kukkia ja ihka ensimmäiset tomaatit ovat nyt siis tässä jossain välissä ilmestyneet. Vielä ne on vihreitä. Siksi ne jäi miulta melkein huomaamatta. Siellä ne joka tapauksessa ovat. Enää täytyy vain odotella niiden kypsymistä ja sitten pääsen salaatin tekoon! Tunnelmani on aikaslailla  Kivisten ja Sorasten mukaan. Yabba Dabba Duu! 
Kasvimaan arkitodellisuutta. Ja ne itikat!
post signature

2 kommenttia:

  1. Oih, sinulla on ikioma kasvimaa, ihanaa! Ötökät ovat kyllä ärsyttäviä mutta muuten kasvimaa- ja kesäelämä on mukavaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä ihana! :) Haluaisin viettää siellä enemmänkin aikaa, mutta miulla on ollu niin jumalaton kiire viime aikoina, enkä oo sit osannu irrottautua työjutuista. En vaan osaa lopettaa, ennen kuin se tietty juttu tai monta juttua on valmis. Onneks nyt helpottaa! :) Huh! Mut kesäelämä on mukavaa! Ihmeen vähän täällä on ollut itikoitakin normaaliin verrattuna, yötkin saa nukkua rauhassa! :) Toivon vapaapäivilleni auringon paistetta ja lämpöä, menisin uimaan. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)