Näyttelijä-koomikko José
Mota sanoi kerran, että rasvassa paistettu kananmuna (huevo frito) on hyvää,
mutta kukaan ei kuitenkaan arvosta sitä. Minä arvostan. Tuon lausahduksen
muistan varsin hyvin, olinhan itse paikalla. Kerroin tilaisuudesta aikaisemmassa
postauksessani täällä.
Paistettu
kananmuna todellakin on hyvää. Niin simppeli valmistaa ja aikaakaan ei kulu
kuin nimeksi. Puhuessani paistetusta kananmunasta, tarkoitan kananmunaa, joka
on paistettu runsaassa oliiviöljyssä ja keltuainen on jätetty löysäksi.
Kananmuna syödään patonkipalasen kera. Palanen uitetaan keltuaisessa ja
nautitaan. Espanjalaiset nauttivat rasvassa paistettua kananmunaa usein juuri
iltapalana.
1. Laita pieneen paistinpannuun runsaasti oliiviöljyä.
1. Laita pieneen paistinpannuun runsaasti oliiviöljyä.
2. Anna öljyn
kuumentua. Öljy on tarpeeksi kuumaa, kun se hivenen höyryää.
3. Laita varovasti kananmuna paistinpannuun ja varo, ettei keltuainen
hajoa. Kananmuna valmistuu nopeasti. Metallisella reikäkauhalla saat
kananmunan hyvin nostettua lautaselle.
Vinkki! Kananmunan paiston jälkeen oliiviöljyä ei missään nimessä kannata heittää hukkaan, vaan sitä voi käyttää myöhemmin ruoanlaitossa.
Vinkki! Kananmunan paiston jälkeen oliiviöljyä ei missään nimessä kannata heittää hukkaan, vaan sitä voi käyttää myöhemmin ruoanlaitossa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! :)