torstai 3. toukokuuta 2012

HUEVO FRITO

Näyttelijä-koomikko José Mota sanoi kerran, että rasvassa paistettu kananmuna (huevo frito) on hyvää, mutta kukaan ei kuitenkaan arvosta sitä. Minä arvostan. Tuon lausahduksen muistan varsin hyvin, olinhan itse paikalla. Kerroin tilaisuudesta aikaisemmassa postauksessani täällä.

Paistettu kananmuna todellakin on hyvää. Niin simppeli valmistaa ja aikaakaan ei kulu kuin nimeksi. Puhuessani paistetusta kananmunasta, tarkoitan kananmunaa, joka on paistettu runsaassa oliiviöljyssä ja keltuainen on jätetty löysäksi. Kananmuna syödään patonkipalasen kera. Palanen uitetaan keltuaisessa ja nautitaan. Espanjalaiset nauttivat rasvassa paistettua kananmunaa usein juuri iltapalana. 
1. Laita pieneen paistinpannuun runsaasti oliiviöljyä.
2. Anna öljyn kuumentua. Öljy on tarpeeksi kuumaa, kun se hivenen höyryää.
3. Laita varovasti kananmuna paistinpannuun ja varo, ettei keltuainen hajoa. Kananmuna valmistuu nopeasti. Metallisella reikäkauhalla saat kananmunan hyvin nostettua lautaselle.

Vinkki! Kananmunan paiston jälkeen oliiviöljyä ei missään nimessä kannata heittää hukkaan, vaan sitä voi käyttää myöhemmin ruoanlaitossa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)