Simaa mieleni minun tekevi... Etsin ja lopulta löysin Kaksplus-keskustelusta pari hyväntuntuista ohjetta sekä hyödyllisiä vinkkejä, joita yhdistellen
valmistui tämä miun sima. Simaan laitoin 4 l vettä, 2 sitruunaa, 1 appelsiini
ja 3 dl fariinisokeria ja 3 dl tavan sokeria unohtamatta hyvin pientä palasta tuorehiivaa.
Nyt miun sima on
jääkaapissa ja jännityksellä odottelen mitä tästä syntyy. Ainakin tuoksu oli
juuri oikeanlainen. Toivoisin omasta simasta tulevan mukavan pirtsakkaa,
poreilevaa, muttei kuitenkaan liian. Kaikista tärkeintä olisi kuitenkin se maku!
Edelleen mielessä risteilee kysymyksiä ja tietenkin pelottaa, jos vaikka simat
löytyy jääkaapista räjähtäneenä. Tällä hetkellä itseäni eniten mietityttää,
kuinka usein paineita tulisi päästää ulos? Kun pullotin simat, jätin korkin
löysälle ja tänään laitoin kunnolla kiinni.
Viikon kuluttua
pääsen nauttimaan omatekoista simaa (jos vain kaikki sujuu hyvin) kera
munkkien, jotka on myöskin tarkoitus tehdä ihan itse.
Kaikki hyvät
vinkit siman taikka munkkien valmistukseen otan kernaasti vastaan!
Hyvää
viikonloppua!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! :)