tiistai 1. toukokuuta 2012

SARJOJA, JOITA SUOSITTELEN

Carnivàle
Hyvän ja pahan taistelu. Kiertävä sirkus. Seurakunta. Kaksi tarinaa, jotka lopulta yhdistyvät. Carnivàle on todella hyvä ja katsomisen arvoinen sarja, jonka tapahtumat kieppuvat 1930-luvulla. 3-4 ensimmäistä jaksoa olivat aika tylsiä ja lähinnä varsinaisen juonen kehittelyä, mutta kun alun kankeusvaiheesta päästään yli, sarjasta kuoriutuu perhosen tavoin todellinen aarre.

Dowton Abbey
Historiallinen draamasarja, jossa seurataan Crawleyn suvun ja heidän palvelijoidensa elämää. Tapahtumat alkavat vuodesta 1912. Näyttelijät ja lavastus ovat hyviä. On jotenkin ihanaa päästä entisajan tunnelmiin.

Frendit
Vanha, mutta edelleen niin ihana sarja! Katsoin kaikki tuotantokaudet alusta loppuun ja olin liikuttunut siitä, miten Frendit on edelleen niin toimiva ja ihana sarja. Sain tosi hyvät naurut monen monta kertaa. Myös muutamia liikutuksen hetkiä sain elää Frendien mukana, vaikka komediasarja onkin.

Fringe –rajamailla
Erikoisryhmä Fringe tutkii käsittämättömiä ilmiöitä. Pidän siitä, että sarjassa on mielenkiintoisia tapauksia ja tavallaan kaksi rinnakkaista juonta.

Lost
Sarja kertoo lentokoneonnettomuudesta selviytyneiden tarinaa salaperäisellä saarella. Ehdottomasti hyvä sarja! Juoni on hyvä, näyttelijät ovat hyviä… Ja se saari! Se on niin kaunis.

Serranon perhe
Espanjalaisen uusioperheen arkea mukavan vauhdikkaasti ja leppoisasti. Pidän sarjan hyväntuulisuudesta, vaikka ongelmia ja kinkkisiä tilanteita on myös luvassa. On tosi hauskaa seurata, kun vaikkapa Santi suuttuu tai Diego raivoaa. Miten jotkut voi ollakin niin hyviä näyttelijöitä?!

Oman henkilökohtaisen kosketuksen tähän tuo myös se, että olen saanut tavata sarjan näyttelijöitä, joka on ollut aivan mahtavaa (olen myös kertonut joissakin postauksissa noista tapaamisista, kurkkaa täältä ja täältä ja täältä). Mutta on Serranon perhe ihan oikeasti hyvä sarja –edelleen.

Supernatural
Veljekset Sam ja Dean Winchester matkaavat tien päällä ja siinä samalla metsästävät demoneita, kummituksia ja muita yliluonnollisia olentoja. Sarja on todella kiinnostava heti ensimmäisestä jaksosta alkaen. 

The Walking Dead
Pieni ryhmä ihmisiä yrittää selviytyä maailmassa, jossa zombiet kulkevat valtoimenaan ja syövät kaiken, mikä eteen sattuu. Vaikka sarjassa on paljon zombieta ja vaarallisen kutkuttavia tilanteita, on se ennen kaikkea kuvaus selviytymisestä ja henkiinjäämisestä maailmassa, jossa toivoa ei ole paljoa. Zombiet on hyvin tehtyjä ja muutenkin sarja on erittäin laadukas. Yksi ihan parhaista lempisarjoistani.

True Blood
Vampyyrit ovat ilmoittaneet olemassaolostaan ihmisille ja sarjassa kuvataan vampyyrien ja ihmisten yhteiseloa. Etenkin True Bloodin ensimmäinen ja toinen tuotantokausi olivat hyvin mielenkiintoisia täynnä jännittäviä tapahtumia ja sarja onnistui yllättämään. Jos  joku miinuspuoli pitää mainita, niin ehkä se, että seksikohtauksia on aika paljon ja muutenkin himppusen ylikorostettua se puoli. Muuten sarja on aivan mahtava! En itsekään olisi uskonut, miten toimiva idea ihmisten ja vampyyrien elosta voikaan olla ja loppujen lopuksi sarja oli erilainen, kuin mitä odotin. Hyvällä tavalla!


2 kommenttia:

  1. Hyvä postaus! :) Itsekin tykkään Serranon perheestä, mutta kaikkia jaksoja en ehtinyt nähdä (ehkä joskus...) True Blood oli kanssa ihan ehdoton suosikki. Voisin lisätä omaan listaani myös toisen vampyyrisarjan; Vampire Diaries. Aluksi se vaikutti pessimistiseltä teinihömpältä, mutta kyllä siitäkin syvyyttä ja mielenkiintoa löytyy. Tsekkaappas muuten sellainen kornin hauska sarja kuin "Dexter" Se kertoo sarjamurhaajasta ja hänen elämästään. Kuulostaa hurjalta, mutta se on tehty jotenkin viihtyttäväksi ja hauskaksi, tosi hyviä henkilöhahmoja!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! :) Kiva kuulla, etta näistä löytyi mieluisia sarjoja. Kiitos myös sarjasuositukista! Jännä, kun tosiaan yks miun ystävä kans suositteli tuota Vampire Diaries -sarjaa ja katsoinkin ensimmäisen jakson. Tuli vähän samoja ajatuksia kuin siulla, mutta pitää näköjään jatkaa katsomista! :)Dexteristä monet on antaneet hyvää palautetta, joten uskon, että varmasti tosi hyvä sarja, jota harmikseni en ole vielä päässyt katsomaan. Kuulostaa just sarjalta miun makuun, joten tsekkaan ehdottomasti. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)