torstai 17. joulukuuta 2015

CRIMSON PEAK (kauhu, draama, romantiikka, v.2015, 119 min.)

Kävin katsomassa tämän leffan joku aika sitten elokuvateatterissa. Hyödynsimme erään marraskuisen keskiviikon, joka on täällä katsojien päivä ja pääsylipun saa edullisemmin. Lipulle tuli siis hintaa vain 3,90 €.
 
Elokuvaksi valikoitui Crimson Peak, josta olin nähnyt vain tv-mainoksen ja sen perusteella päättelin sen olevan ainakin tapahtumarikas. Minulla ei ollut mitään ennakkotietoa tulevasta tarinasta.

Crimson Peak on Guillermo del Toron ohjaama elokuva. Näyttelijöinä ovat Mia Wasikowska, Tom Hiddleston, Jessica Chastain jne. 
Kuva on lainattu netistä.

Juoni
Nuori kirjailijanalku Edith Cushing kärsii lapsuudentraumasta. Hän on varma, että kummituksia on olemassa. Osittain traumasta johtuen hän ei osaa valita lapsuudenystävänsä ja tuntemattoman kaupunkiin saapuvan muukalaisen väliltä. Edith haluaa epätoivoisesti paeta lapsuutensa kummituksia ja jättää kotinsa taakseen. Vain löytääkseen edestään jotain vielä pahempaa...

Arvioni
Elokuvan puitteet ovat huikeat. Kaikki on viimeistä yksityiskohtaa täydellistä. Etenkin puvustus ja kuvauspaikat ovat kertakaikkisen huikeita. Juoni ei ole tavallisuudesta poikkeava, eikä yllätä mitenkään, mutta on ok. Mitään suurempaa on turha odottaa juonelta. 

Crimson Peak on kuin goottihenkinen satu. Se on kuvattu hienosti.


Näyttelijät osaavat hommansa, mutta toisaalta kukaan ei loista erityisemmin. Vaikka kaikki näyttäisi olevan kohdallaan, niin silti jotain jää puuttumaan. Elokuva on viihdyttävä, visuaalisesti erittäin kaunis kaikkine niine upeine pukuineen…Mutta se jokin jää uupumaan. Epäilen, että se on se juoni.

Mielestäni hyvä juoni on sellainen, joka kertoo mielenkiintoisen tarinan ja saa katsojan jännittämään tarinan päähenkilön puolesta. Hyvä juoni nostattaa jollain lailla tunteita pintaan. Hyvään juoneen kuuluu jännittäviä käännöksiä ja loppuhuipennus. Mieluiten sellainen loppu, jota ei ikimaailmassa osaisi odottaa. 

Juoni on elokuvan tärkein osa. Ilman sitä ei ole elokuvaa. Näyttelijät ja elokuvan ympäristö herättävät sen eloon. 
Kuva on lainattu netistä.
Tässä elokuvassa tarina on keskinkertainen. Ihan ok, mutta ei suurempia yllätyksiä. Mutta onneksi, onneksi Crimson Peak oli tapahtumarikas ja siltä osin viihdyttävä. Kuulostaa siis oudolta, kyseessä kun on kuitenkin kauhuelokuva. Ollakseen kauhuelokuva, tämä on melko lattea ja ihmettelen jos Stephen King olisi tästä sanonut tämän olevan erittäin pelottava. Hmm.

Joka tapauksessa näyttelijät ovat hyviä. Puvustus hienoa ja ah, niin goottihenkistä. Lavastus upea. Joskus ne ei vain riitä.

Kaikeasta huolimatta Crimson Peak on toki katsomisen arvoinen elokuva. Annan kolme tähteä, eli kokonaisuus on hyvä. Mutta jokin tässä leffassa tökki. Kauhuelokuvaksi mielstäni melko lattea, sanoi Stephen King mitä hyvänsä.

Oletko nähnyt Crimson Peak -elokuvan? Mitä mieltä sinä olet?
post signature

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)