lauantai 12. joulukuuta 2015

JOULUKALENTERI 12. LUUKKU

Kynsilakkajoulukalenterin tekeminen on ollut todella kivaa. Omanlaisensa haasteen siihen tuo kuvien ottaminen, joissa kynsilakan sävy erottuisi täydellisesti. Vielä en ole onnistunut saamaan kuvaa, jossa sävy olisi presiis samanlainen. Kaikki liippaavat läheltä. Eritoten edellisen luukun pinkki jäi vaivaamaan, sillä paljaalla silmällä katsoessa se on huomattavan erilainen mitä kuvassa.

Toki olen näinä päivinä kehittynyt sen verran kuvauksen kanssa, että jos mahdollista, niin kuvat olisi otettava valoisan aikaan. Aina se ei ole mahdollista. Pinkkien kynsien kanssa kävi juuri niin huono säkä, mikä lienee vaikuttanut merkittävästi. Toki kuvassa sävy näyttää herkulliselta, jotenkin karkkimaiselta. Mutta oikeasti se pinkki oli tummempi pinkki! Sävy on tummempanakin kiva ja jopa mieskin kehui tykkäävänsä. 

Haluaisin oppia ottamaan parempia kuvia. Nyt säästän kovasti uutta, tehokkaampaa kameraa varten. Nykyinen on ihan ok, mutta se on se sama, joka on ollut käytössä blogini alkuajoista lähtien. Mietin pitkään, että haluaisin järjestelmäkameran, jolla saisin paljon laadukkaampia kuvia. 

Lopulta tulin siihen tulokseen, että niin ison kameran kanssa ei tulisi kuvattua niin paljon kuin mitä nykyisin. Nykyiselläänkään en ole mikään maailman ahkerin kuvaaja. Monesti esimerkiksi matkoilla se itse matka ja hetkestä nauttiminen on tärkeämpää. Kuvaaminen silloin tuntuu toissijaiselta seikalta. Isoa kameraa olisi epämukava kuljettaa.
Ja sitten itse asiaan, eli kynsilakkoihin. Tämän päivän luukun takaa paljastuu vihreät kynnet. Ajattelen sävyn vastaavan limevihreää. Joka tapauksessa aivan ihana vihreän sävy, ei liian tumma, eikä liian vaalea.

Tämä on toinen Kiko-peililakkani ja sävynä tällä kertaa nro 627. Peittävyys on todella hyvä, vain yksi kerros riittää. Kestävyys sen sijaan ei ole näissä peililakoissa hyvä. Lisäksi näistä erottuu liiaksi kynnen uurteet. Näiden kanssa olisi siis hyvä käyttää jonkinlaista aluslakkaa ja / tai vähintään päällyslakkaa, jotta kestäisivät paremmin käytössä. 

Kovin paljoa tätä ei ole tullut käytettyä ihanuudestaan huolimatta. Minua haittaa, jos kynnet ovat ihan eri värimaailmaa vaatteiden kanssa. Koskapa minulta löytyy muita lakkoja, jotka ovat neutraaleja, niin olen käyttänyt niitä. Vihreää on vaikeampi saada mätsättyä. 

Näissäkään kuvissa sävy ei ole aivan prikulleen sama kuin mitä paljaalla silmällä katsottuna. Vihreä näyttää himpun verran tummemmalta kuin se oikeasti on. Muuten ollaan melko lähellä. Näistä värituskailusta huolimatta kynsilakkajoulukalenteri jatkuu. ;)
Onko sinulla vihreää kynsilakkaa ja jos on, niin käytätkö sitä miten usein? Onko väliä, jos kynsilakka on eri värimaailmaa vaatteiden kanssa vai katsotko tarkkaan, että kynsilakan väri mätsää myös vaatteiden kanssa?

post signature

2 kommenttia:

  1. Mulla ei ole niin tarkkaa vaatteiden kanssa; ehkä joskus jos tekee johonkin juhlaan kynnet. Mulla on vihreä (ihan perus metsänvihreä) koristelukynä, jonka hankin ruusujen piirtämiseen. Punaisella kukka ja vihreällä lehdet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juhlia varten tulee tosiaan kiinnitettyä enemmän huomiota kynsiin. :) Kivalta kuulostaa koristelukynä, sillä saa varmasti vaikka mitä taiteiltua kynsiin. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)