lauantai 5. joulukuuta 2015

JOULUKALENTERI 5. LUUKKU

Espanjassa alkoi monilla nyt pidennetty viikonloppu, sillä huominen on juhlapäivä –ihan niin kuin Suomessakin. Suomessa 6.12. on itsenäisyyspäivä ja Espanjassa puolestaan perustuslain päivä. Koska arvokas juhlapäivä osuu tänä vuonna sunnuntaille, niin espanjalaiset ovat sen ovelasti siirtäneet maanantaille.

Lisäksi myös tiistai 8.12. on katollisen kirkon juhla eli Marian perisynnittömän sikiämisen juhlapäivä (huh, miten pitkä nimi). Espanja on katolinen maa, millä perusteella tiistai on siis juhlapäivä. Näin ollen espanjalaiset saavat nauttia harvinaista pidemmästä viikonlopusta, jota täällä kutsutaan nimellä puente.

Minulla ei ole erityisiä suunnitelmia, mutta olisihan se kiva jonnekin päin suunnata vaikkapa edes päiväksi.

Tämä päivä on mennyt tosi nopeasti, enkä oikeastaan ole tehnyt mitään ihmeellistä. Olin kuntosalilla, jossa olen käynyt jo reilun parin kuukauden ajan. Miten sen huomaakaan! Kuntosalilla on niin positiiviset vaikutukset koko kroppaan. Kuntosalin jälkeen pitkääkin pidempi lounas espanjan perheen kanssa, minkä jälkeen rupesin väsäämään tätä blogipostausta. 
Viidennen luukun takaa paljastuu toinen nudekynsilakkani. Jos ihan rehellisiä ollaan, niin kyseessähän on siis tuiki tavallinen beige. Nude-nimellä siitä saa heti vetävämmän ja muodikkaamman oloisen. Myös täällä Espanjassa nude-värit ovat kovaa huutoa. Aikaisemmin niitä kutsuttiin lihanväriseksi (carne). Kunnes joku nero keksi uuden nimityksen: nude. 

Mutta ei nimi miestä pahenna ja sama juttu on kynsilakkojen kohdalla. Jos se ei olisi vetävän nimen ansiosta, niin en olisi koskaan keksinyt näitä nude-lakkoja. Ne on niin helppoja yhdistää, sillä ovat neutraalin värisiä.

Tässä minulla on taas merkkinä (yllätys, yllätys) Kiko ja sävy nro 478. Tämä se vasta lihanvärinen kynsilakka on, jos mikä! Täytyy tunnustaa, että vaikka olenkin nude-lakkoihin hurahtanut, niin tämä sävy ei minua säväytä. Ostin sen hiljattain ja oikeastaan vasta nyt ihan ensimmäistä kertaa se on käytössä. En tiedä, mikä juuri tässä sävyssä mättää. Vaikka periaatteessa siinä ei ole mitään vikana. Fiilis ei vain ole kohdallaan ja jotenkin tästä tulee mieleen likaiset kellertävät kynnet.

Ehkä se on vain sitä, etten ole vielä tottunut? Aion antaa tälle sävylle ehdottomasti uuden tilaisuuden, mutta jotenkin minusta tuntuu, että käyttö voi jäädä melko vähälle. Kun valittavana on toinenkin hienompi nudelakka, josta kirjoittelin joulukalenterin ensimmäisessä luukussa. 

Tykkäätkö sinä nudekynsilakoista?
post signature

6 kommenttia:

 1. Ensin kun lakkaa katsoin, niin tuumin, että onpas kiva persikansävy. Sitten mullekin tuli sellainen outo "onpas toisaalta hieman höhlän värinen lakka" - fiilis...

  Noi on kyllä huvittavia nuo espanjalaisten viritelmät juhlapyhiin liittyen. Suomessa "kärsitään" kiltisti, ettei esim. tänä vuonna 6.12. tuo ylimääräistä vapaata, kun taas siellä sunnuntaille osuvat pyhät siirretään maanantaille, ettei ne "mene hukkaan". Sitten kun päälle lykätään paikalliset pyhät, niin hyvä tulee.

  Joskus olen miettinyt kaikkien pyhien keskellä, että onkohan Espanjan kouluissa tietty vakiomäärä työpaiviä niinkuin Suomessa vai onko jossain kunnassa oppilaat lomien ansiosta vähemmän koulussa kuin jossain muualla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Persikansävyinen kuvaa just hyvin tätä. :D Ja heti kuulostaa paremmalta. ;) Mut jotain höhlää tässä on.. :P Noh, pitäisi laittaa useammin, niin sit siihen varmaan tottuisi. :)

   Tuota just tarkotin, siis espanjalaiset on just tällasia. :D Ei mene fiesta hukkaan,ei. :D

   Kysyin mieheltä, niin hän vastasi kysymykseesi, että valtio on määränny tarkasti juhlien määrän, mutta sitten kullakin alueella päätetään, miten ne jakautuu vuodelle. :) Esim. ilmeisesti ma ei ole Barcelonassa juhla, kun ovat jo saaneet sen jonain muuna ajankohtana. Eli ei voi olla vähemmän koulussa kuin jossain muualla, vaan kaikilla on lopulta sama määrä vapaata -vain ajankohta voi olla eri. :) Mahdollisimman monimutkaisesti selostettu. ;)

   Poista
  2. Eli Suomen työpäivien määrän sijaan siellä määritetään vapaiden määrä. Minäkin olen ukolta udellut, vaan ei sillä ollut hajuakaan... Kiitoksia!

   Poista
 2. Nude kuulostaa kyllä paremmalta, kuin liha, toisaalta nude on vähän niin kuin naku... Että ööh kumpi parempi nyt sitten.. :) Tykkään Nude lakoista, mutta omat suosikkivärit ovat aivan vaalean valkoinen lakka tai klassisen punainen. :) Mukavaa itsenäisyyspäivää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuo lihanvärin käänsin siis suoraan espanjan kielestä. :) Eli ainakin täällä Espanjassa sitä kutsuttiin tuolla carne-nimityksellä ja varmasti beige on ollu myös. Mut nyt on tosiaan nude. :) Nude kuulostaa miustakin kaikkein kivoimmalta. Vitsit, eipä tullut edes mieleen, että kuulostaa vähän samalta kuin naku. Hyvä huomio! :) Minäkin tykkään valkoisesta. Perinteistä rehellistä punaista minulla ei ole ollenkaan.. On vain tummanpunaista ja fuksiaa... :D

   Hyvää itsenäisyyspäivää vielä kerran siulle, Tiia! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)