keskiviikko 17. lokakuuta 2012

DIKTAATTORI/THE DICTATOR (komedia, v.2012, 83min.)

Katsoessani Diktaattoria, en voinut olla kiinnittämättä huomiota yhtäläisyyksiin Borat-elokuvan kanssa… Varokaa vain, Sacha Baron Cohen is back!

Ohjaaja: Larry Charles
Rooleissa: Sacha Baron Cohen, Anna Faris, Ben Kingsley

Esittely
Kenraaliamiraali Aladeen on Lähi-Idässä sijaitsevan kuvitteellisen maan diktaattori, joka menee Yhdysvaltoihin. Kuinka käyn diktaattorin, kun siellä häntä ei tunne kukaan?

Arvostelu
Diktaattori on niitä elokuvia, joissa yksi katsomiskerta riittää. Elokuva sisältää hyvin rankkaa huumoria, joka menee välillä pelleilyn puolelle. Tuntojani voisi kuvailla jopa myötähäpeäksi. Yksi asia ainakin on varma: elokuva ei jätä kylmäksi.

Diktaattorissa on huomattavissa jotain samaa kuin Boratissa, mutta kohdataanpa yksi asia: Boratissa oli jotain aitoa. Diktaattori puolestaan tuntuu elokuvalta, joka on väkisin pykätty. Kun mitään ei olla keksitty, niin on käytetty verrattain samaa ideaa mitä Boratissa. Gröhöm…

Toki elokuvassa on joitakin asioita, jotka saavat nauramaan. Asioita, jotka mielettömyydellään hauskuuttavat. Ehkä siinä piileekin tämän elokuvan juju. Lopputulos ei kuitenkaan itseäni liiemmin miellyttänyt. Saati lämmittänyt. Joskus se on vain tunne, jonka elokuva jättää. Tämän elokuvan kohdalla kyseinen tunne on "WHaaatt?"...
Kuva on lainattu täältä.

Elokuvan trailerin voi katsoa täältä.

post signature

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)