sunnuntai 14. lokakuuta 2012

TERVEHDYS ESPANJASTA

Nyt on ilmat alkanu viilentyä huomattavasti, vaikka lämpimiä ja aurinkoisia päiviä on edelleen riittänyt kivasti. Jopa yölämpötilat on ollut mukavissa lukemissa. Olen siis vähän kahdenvaiheilla siirtääkö kesävaatteet jo parempaan säilöön. 

Espanjassa lämpötilan vaihtelut on hurjaakin hurjempaa. Siinä oli jo tarpeeksi kestämistä, kun lämpötila putosi yhtäkkiä +40 asteesta +20, mutta sen lisäksi jo yhden päivän aikana lämpötila nousee ja laskee kuin vuoristoradassa konsanaan. 

Aamulla voi olla +10 astetta ja päivällä taas +20… Mitähän siinä sitten pukisi päälleen? On nimittäin erittäin haastavaa, kun aamulla pitäisi olla syysvaatteet, mutta päivemmällä pärjäisi vähemmälläkin vaatetuksella. Kyllä Suomen syksy on niin paljon helpompi tuon pukeutumisen kannalta! 

Tänään sää on ollut aurinkoista, pilvistä, sitten sadetta ja vähän tuossa jyrähtelikin. Nyt sataa. 

Muuten tykkään syksystä! Syksyssä pidän sienistä, sateesta, auringonpaisteesta, hämäryydestä, ruskasta ja kynttilöistä... Taidankin laittaa nyt kynttilöitä palamaan ja tunnelmaa luomaan. Tässä olisi nyt muuten tämän päivän asua kerrankin ajoissa!
Pilarin fiestan kunniaksi solmin oman cachiruloni, eli tuon kaulassani roikkuvan punamustan huivin. Se on itse asiassa osa miesten perinteistä aragonialaista pukua. Älkää nyt kuitenkaan säikähtäkö! Tänä päivänä niin miehet kuin naiset laittaa tuon yllensä Pilarin juhlan merkiksi. Varsin kiva yksityiskohta -ainakin, kun unohtaa sen olleen alun perin osa miesten pukua! :)
post signature

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)