torstai 18. lokakuuta 2012

MUOTIA 1960 -LUVULTA

Oletko edes pikkiriikkisen utelias kurkistamaan, millaisia vaatteita 1960-luvulla on käytetty? Eikö olisi ihanan nostalgista nähdä 60-luvun muotia? Odottakaas vain, ehkä miulta löytyy ensiapua nostalgiakuumeeseen...

Tein jokin aika sitten ihan mahtavan löydön. Löysin vanhan, espanjalaisen aikakauslehden –tarkemmin sanottuna vuodelta 1969, hinta 10 pesetaa ja nimeltään Semana. Lehden sivuilta löytyi jotain todella hauskaa: muotia suoraan 60 –luvulta! Mikä aarre!

Juttu on kahden sivun kokoinen katsaus muotiin ja otsikolla "LA MODA". Varmasti teillä on jo jonkinlainen haisu, mitä se tarkoittaa, mutta laitetaan vielä suomeksi eli "MUOTI".

Keskitytään nyt vain artikkelin ensimmäiseen sivuun, koska se on se kaikista hauskin juttu jutussa. Sitä paitsi, eikö joku viisas joskus sanonutkin, että yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa? Ihastelkaa ja ihmetelkää, arvon naiset!
Kuvissa näkyy neljä eri tyyliä, jotka mielestäni kaikki heijastavat ajan henkeä ihan täydellisesti. Uskomatonta, että vieläpä värikuvin... ottaen huomioon sen, että koko lehti on lähestulkoon mustavalkoinen! 

Ensimmäisessä kuvassa on valkoinen takki punaisin kaistalein, kapeat harteet ja helma, joka aukenee helman reunusta kohden. 

Toinen asu on cocktail-puku keltaisena. Yksityiskohtina näkyy olevan kukkia niin helmassa kuin jopa hihoissa!

Kolmannessa kuvassa hyvin sujavalinjainen takin ja mekon yhdistelmä, kukonaskelkuosi molemmissa.

Viimeinen asu on jälleen cocktail-puku.

Itsestä tuo jättimäisin kukonaskelkuosin varustettu mekko ja takki näyttävät huvittavilta. Eihän siinä meinaa erottaa, kumpi on kumpi! Joka tapauksessa tämä on nostalgiaa parhaimmillaan... saada pitää käsissään kyseisen aikakauden lehteä ja ihastella näitä upeita vaatekappaleita, joita tänä päivänä varmasti moni nainen vierastaisi pukea päälleen. Mutta uskokaa tai älkää, silloin ne ovat olleet ihan oikeasti MUOTIA!                                                                 
post signature

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)