lauantai 13. lokakuuta 2012

KUKISTA JA VÄHÄN MUUSTAKIN

Ihmettelitte varmaan, minne se katosi? Täällähän minä, kukkakaupassa auttelemassa! En yhtään liioitellut sanomalla olevani joka paikan höylä, mutta enpä arvannut päätyväni koskaan kukkakauppaan. En voi kehaista tietäväni kukista, koska miun hoivissa ne ovat suurin piirtein saattohoidossa… Olen tuhlannut kukka-aikani Bonsai-puihin, koska vuosien ajan minulta löytyi yks jos toinenkin bonsai-puu.  

Toitotinkin jo heti alussa, etten kukista tiedä hölkäsenpöläystäkään, mutta opin nopeasti. Niin kuin aina uusissa töissä, työ tekijäänsä opettaa. Tässä tapauksessa voi sanoa, että lähdin kirjaimellisesti ruohonjuuritasolta.

Taas kerran olen oppinut niin paljon. Kukkien kanssa puuhailu oli ihanan antoisaa ja tykkäsin siitä. Aloitin kukkakaupassa juuri pahimpaan ruuhka-aikaan ja pelkäsinkin alussa olevani tiellä, kun en mitään tiedä. Turhaan, kaikki meni tosi hyvin ja selvisin annetuista tehtävistä kunnialla.
Kukkakaupassa työskentely on monipuolista -kukkakimppujen teosta asetelmiin, siivouksesta asiakaspalveluun. Valmistin materiaalia kukkakimppujen tekoa varten, autoin kimppujen viimeistelyssä, siivosin ja aloitin kukkakorin teon. 
Aloittamani kukkakori ja valmis kori. Pohjustin korin sellofaanilla ja laitoin sienet koriin.


Kaikista omimmillani olin kuitenkin myyjän roolissa. Kaikki asiakkaat, jotka tulivat kukkakauppaan, myös ostivat. Kukkakaupassa työskentely oli kiva kokemus ja saas nähdä, mitä kaikkea opinkaan ensi viikolla. Kukkien ja kasvien nimissä minulla on iso, musta aukko. Sen voin sanoa jo nyt! Pikku hiljaa nimet espanjaksi alkavat kuitenkin tarttua…  vielä, kun oppisin ne suomeksi, niin vot! 
Neilikka ja harso. Kimppu koostuu neilikoista ja harsoa on laitettu täydentämään sekä vihreää. Lopuksi vielä aragonian lipun värinen rusetti viimeistelemään kimppu. Tämänkaltaisia kimppuja viedään ofrenda de flores, 12.10, jolloin juhlitaan Pilarin päivää Zaragozassa.

Tästä on hyvä jatkaa. Täällä Zaragozassa on tosiaan vielä menossa Pilarin fiesta ja kaikki halusi kukkakimpun ofrendaa varten. Kerron Pilarin juhlasta lisää tuonnempana.

post signature

2 kommenttia:

 1. Vau, onnea työpaikasta! Oletko siellä pitkäänkin? Juu äkkiä kukkien nimet ym oppii, ja uskon että työ on kivaa. Jännä vaan että sitten joudut opettelemaan ne uudelleen suomeksi :)
  Voih, osaisimpa minäkin espanjaa jo edes jotekin, aika alkeissa rämmitään vieläkin! :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pääasia, että edes jotain löytyi. Tällainen pieni pätkä kyseessä ja edelleen olen myös työnhaussa. Kukkakaupassa lähinnä tarvitsivat lisäapua Pilarin fiestan takia, mutta saan olla vähän pidempään kuin vaan se yksi viikko ja samalla opetella tätä floristin työtä käytännössä. Espanjassa kaikki on nyt varpaillaan talouskriisin takia ja töitäkään ei löydy pitemmäksi aikaa. Täytyy elää päivä kerrallaan. Ja nyt nauttia tästä kukkakauppakokemuksesta! :) Hih, onhan siinä opettelemista espanjaksi ja suomeksi, mutta uskon, että tästäkin kokemuksesta on varmasti hyötyä tulevaisuudessa! :) Pues, ¡no te preocupes con el español! Poco a poco, ¿vale? :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)