maanantai 8. lokakuuta 2012

MARTHA PETERS –ESPANJALAINEN VAATESUUNNITTELIJA

Martha Peters on nuori, lupaava ja lahjakas vaatesuunnittelija, joka nuoresta iästään huolimatta on saavuttanut jo paljon muodin saralla. Minulla oli ilo tavata hänet henkilökohtaisesti haastattelun merkeissä. Haastattelun alussa Martha esitteli uuden, omaa nimeään kantavan liikkeensä, joka on hiljattain muuttanut Zaragozan keskustaan. Muuton yhteydessä myös liikkeen aikaisemmin käytössä ollut nimi vaihtui. 

Martha Peters opiskeli muotisuunnittelua ja valmistui v.2007 Zaragozassa, Espanjassa. Hänen äitinsä on espanjalainen ja isä saksalainen, jota kautta myös sukunimi Peters tulee.

Martha Peters. Kuva on lainattu täältä.
Vanha sananlasku sanoo: nuorena se on vitsa väännettävä ja tämä pitää Marthan kohdalla täysin paikkansa. Hän alkoi jo opiskeluaikanaan luoda uraa ja nimeä. Hänen vaatteita otettiin myyntiin eri liikkeisiin Zaragozassa ja Barcelonassa. Samalla nuori suunnittelija sai jalan oven väliin. Vaatteiden suosio kasvoi ja v.2008 oli aika perustaa Zaragozaan oma liike: CeNedra. Omien töiden lisäksi liikkeessä myytiin silloin myös muunmerkkisiä vaatteita. 
Erilaista designia
Uransa alkuaikaan Martha Petersin vaatteita leimasi goottihenkisyys, joka oli niissä vahvasti läsnä. Myöhemmin tyyli on muuttunut romanttisempaan suuntaan. Design on seksikästä ja erilaista, ripauksella romantiikkaa.

Asuja mallistosta 2009, kuvat on lainattu Martha Petersiltä.
Asuja mallistosta 2010, kuvat on lainattu Martha Petersiltä.
Vaatteet on suunniteltu kaikenikäisille naisille, jotka etsivät jotain erilaista ja joka vahvistaa heidän naisellisuuttaan. Hinta vaihtelee kunkin vaatekappaleen kohdalla. Lopullinen hinta määräytyy monen asian summasta, esimerkiksi jos täytyy tehdä muutoksia vaikkapa kokoon. Kyse on vaatteesta, jonka tulee olla täydellinen ja jossa asiakas tuntee olonsa hyväksi. Vaatteita tehdään myös mittatilaustyönä.

Martha tekee kaiken alusta asti itse perinteisiä valmistustapoja noudattaen varmistaen vaatteen ensiluokkaisen laadun. Välillä hänen äitinsä ja tätinsä auttavat vaatteiden teossa. Yksityiskohtia vaalitaan. Kutakin vaatetta valmistetaan vain muutama kappale ja jotkut ovat uniikkeja. Käsityönä tehdyn vaatteen valmistamiseen aikaa kuluu noin 8-10 tuntia, joihinkin kuluu aikaa vähemmän ja joihinkin vastaavasti enemmän.
Työn yksi kiehtovimmista puolista on koko valmistusprosessi; nähdä kuinka asu valmistuu ideasta valmiiksi vaatteeksi.

- Jokainen vaate on minulle kuin lapsi. Näen miten ne syntyvät ja kasvavat, sanoo Martha.

Asuja mallistosta 2011, kuvat on lainattu Martha Petersiltä.
Martha valmistaa vaatteet seuraten visioitaan. Monesti ideat tulevat kankaasta. Kankaat ikään kuin puhuvat Marthalle mahdollistaen sen, että hän luo jotain uutta ja erilaista.

Vaatesuunnittelijat aloittavat valmistusprosessin ensin hahmottamalla idean vaatteesta paperille. Marthalle on käynyt juuri päinvastoin! Monesti ideoidessaan uutta vaatetta, on hän aloittanut suunnittelemisen käymällä suoraan kankaan kimppuun ja vasta myöhemmin hän on sitten piirtänyt vaatteen. Juuri kankaat ovat tärkeitä, koska ne vaikuttavat hyvin paljon lopputulokseen.

Martha Peters suunnittelee kaikenlaisia vaatteita, mutta erityisesti hänen mielenkiinnon kohteena ovat korsetit, hameet ja upeat hää- ja juhlapuvut.

Pukuja hääpukumallistosta, kuvat on lainattu Martha Petersiltä.
Asuja mallistosta Lluvia de Primavera, kuvat on lainattu Martha Petersiltä.
Vaatteet ovat sen verran hienoja, että ihan jokapäiväiseen arkipukeutumiseen niitä ei ole tarkoitettu. Ne ovat kuitenkin siinä mielessä monikäyttöisiä, että ne sopivat moneen eri tilaisuuteen kuten juhliin, illanistujaisiin ja tapahtumiin. Niitä on helppo yhdistellä monin eri tavoin.

- Kokeile! Etsi leikkaus, kaula-aukko, muoto ja väri, joissa tunnet olosi mukavimmalta, vinkkaa Martha.

Unelma-ammatti
Martha on unelma-ammatissaan, josta hän on haaveillut pikkutytöstä asti. Hän on menestynyt valitsemallaan uralla, sillä vaatteet ovat saavuttaneet suuren suosion ja päätyneet jopa televisioon asti eri julkisuuden henkilöiden ylle. Petersin suunnittelemia asuja on nähty ohjelmassa nimeltä Fama ja espanjalaisilla tv-kanavilla Cuatro ja Cinco eri ohjelmissa ja haastatteluissa.

Asuja mallistosta Ladies, kausi syksy/talvi 2012. Kuvat on lainattu Martha Petersiltä.
Tällä hetkellä Martha Peters on mielenkiintoisimpia nimiä espanjalaisessa muotimaailmassa. Martha on myös ajatellut laajentavansa jossain vaiheessa tuomalla vaatteet myyntiin ulkomaille. Suunnittelijan kotisivut ovat espanjaksi ja englanniksi. Sitä kautta voi tilata vaatteita -myös ulkomaille. 

Vaikuttaa, että Martha on saavuttanut jo kaiken! Tai ei ehkä sittenkään...
- Haluaisin joskus pukea Nicole Kidmanin tai Scarlett Johanssonin punaiselle matolle, heittää Martha nauraen. 

                                                                                                            ***
Martha Petersin kotisivut ja online-kauppa: www.marthapeters.es

post signature

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Olen samaa mieltä! Niitä on oikeasti ilo katsella. Monet kerrat olen jäänyt vain tuijottamaan niitä... Miten joku onkin noin lahjakas? :) Martha on myös henkilönä todella mukava. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)