maanantai 2. huhtikuuta 2012

ERILAISIA MAKUJA

Tuttavan sukulainen antoi tällaisen suklaisen lahjan. Sain maistella ja vei melkein kielen mennessään, niin erikoisen makuisia olivat -siis suurin osa tosi hyviä! Harmi vain, etten tiedä mistä näitä saa lisää. Jos jossain törmäätte, niin kannattaa maistella. Voi olla, ettei joku tykkää, ja jollekin toiselle maistuu. Makukysymyshän se loppujen lopuksi on, mutta kannattaa aina maistella! Jos ei miellytä, niin ainakin voi onnitella itseään, että tulipas kokeiltua. Aikaisemmin muutama vuosi sitten minulle kävi sillai, että sain lahjaksi Indian chai-teetä. Sillä oli erikoinen tarina, tapahtui Suomessa. Teen oli tuonut ulkomailta joku ja antanut lahjaksi. Tämä henkilö antoi teen toiselle henkilölle ja tämä puolestaan antoi teen äidilleni, joka puolestaan antoi minulle. Siinä ei ollut ohjetta suomeksi, mikä varmaan oli syy, miksi se päätyi lopulta minulle. Onneksi ohje oli myös espanjaksi ja niinpä valmistin teetä. Se olikin parasta teetä, mitä koskaan olen elämässäni juonut. Oli aivan tajuttoman hyvää. Harmittaa älyttömän paljon, kun ei tietoa, mistä se oli peräisin ja mistä sitä saisi lisää?

Kotona Suomessa säilytän edelleen pakettia (tyhjää), jos joku päivä osuisi silmään. Epätodennäköistä? Kyllä! Mutta minkäs teet, se tee vain oli niin hyvää! Muistaakseni se oli nimenomaan Indian chai-tee, mutta en muista merkkiä tai muuta sellaista tarkemmin. 

Sittemmin ostin täältä Espanjasta Tea shop -liikkeestä Indian chai -teetä, mutta ei ollut lähelläkään sitä makuelämystä, minkä koin sen toisen teen kanssa ja en oikeastaan tykännyt tästä Tea shopin teestä. Siellä on kyllä niin laaja valikoima, että pitäisi melkein mennä uudestaan, jos nyt löytyisi oikeasti todella hyvänmakuinen tee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)