keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

RAKKAUDESTA ELOKUVIIN –JO 10 VUOTTA

Tilaisuus, jossa ammattinäyttelijät ja ohjaajat ja muut alan ihmiset löytävät katsojat ja katsojat löytävät elokuvat ja ihmiset elokuvien takaa: La Buena Estrella.

La Buena Estrella-keskustelutilaisuuden kautta olen päässyt näkemään lukuisia espanjalaisia elokuvan ammattilaisia. Siinä missä minä olen viipynyt mukana hetken, pienen pyrähdyksen, on tapahtuman isä Luis Alegre puurtanut jo 10 vuotta. Hänen ansiostaan näyttelijät ja ohjaajat sekä muut elokuvan ammattilaiset ovat tulleet Zaragozaan oman elokuvansa tiimoilta. Kuka Luis Alegre sitten on? Hän on toimittaja, opettaja, elokuvantekijä ja juontaja sekä tietenkin –La Buena Esterella -tapahtuman luoja ja puuhamies.

Aihetta juhlaan
Maanantaina 16.4. oli hyvin erityinen päivä tilaisuuden kannalta. Silloin juhlittiin tapahtuman vuosipäivää. Tilaisuus oli erityinen siinäkin mielessä, että paikalle saapuneita elokuvan ammattilaisia oli enemmän kuin tavallisesti ja juhlan kruunasi se, että elokuva ”De tu ventana a la mía” on ns. paikallinen eli aragonialainen. Tekijät olivat siis itsekin aragonialaisia.

Tilaisuuden alussa Luis kertoi elokuvasta. Se on erittäin kaunis ja runollinen elokuva, jossa näkyy ohjaajan suuri persoonallisuus. Elokuvan ja vieraiden esittelyn jälkeen ohjaaja Paula Ortiz, näyttelijättäret Luisa Gavasa y María José Moreno sekä tuottajat Kike Mora y Raúl García Medrano kertoivat kukin, mitä elokuva heille merkitsi. 

Kike, Luisa, Paula, María José, Raúl ja Luis
Elokuva, joka on vaatinut niin paljon työtä, monien vuosien prosessin ja kasvun, jokaisen tekijänsä vankkumattoman huomion ja tarmon, on heille rakas. Tuloksena on ainutlaatuinen elokuva täynnä yksityiskohtia. 

Paulalle tilaisuuteen saapuminen oli hyvin tunnelmallinen. Paula kertoi, miten hän oli aikaisemmin ollut vain yksi yleisöstä La Buena Estrella- tilaisuudessa. Nyt hänen ollessa itse vieraana ohjaajan roolissa tuntui uskomattomalta.

Tilaisuudessa eräs nuori tyttö kertoi Paulalle tämän olevan hänen esikuvansa. Paula oli hyvin hämmentynyt, mutta otettu nuoren tytön sanoista. Omien sanojensa mukaan hän (Paula) on ”katastrofi”. Luis sanoi tytölle, että kutsuu tämän mielellään sieltä yleisöstä tänne vieraaksi.

Hyvä tunnelma
La Buena Estrella on aina ollut tunnelmaltaan hyvin rento ja välitön, jota kautta yleisö on päässyt näkemään millaisia näyttelijät ovat omana itsenään. Toisaalta elokuvantekijöille se on mahdollisuus markkinoida omaa elokuvaansa ja siten saada näkyvyyttä. Lienee itsestäänselvyys, että moni paikalle saapunut on jo nähnyt elokuvan tai ainakin aikeissa nähdä. 
Kuuluisin keskustelutilaisuudessa vieraillut näyttelijä on varmastikin Penélope Cruz. Myös moni Serranon perheestä tuttu näyttelijä on vieraillut keskustelutilaisuudessa (ja joistakin heistä olen postannut aikaisemmin blogissani): Jesús Bonilla (Santi) ja Antonio Resines (Diego), Alexandra Jiménez (África) ja Véronica Sánchez (Eva).

Parhaimmat muistoni
Keskustelutilaisuudessa nautin aina joka hetkestä ja joka kysymyksestä. On mielenkiintoista nähdä elokuvan ammattilaisia, ihmisiä elokuvien takana. Joskus olen jopa rohkaistunut juttelemaan näyttelijöiden kanssa tilaisuuden jälkeen. Monesti näyttelijöillä on ollut niin kova kiire, ettei aikaa ole ollut keskustella – ainakaan muutamaa sanaa enempää.

Esimerkiksi Jesús Bonilla ja Antonio Resines poistuivat paikalta kuin tuli perseen alla! Heidän osaltaan olin kuitenkin sitkeä ja mahottoman kovasta kiireestä huolimatta sain kuin sainkin yhteiskuvat heidän kanssaan ja vaihdettua jopa muutaman sanan.

Toinen hauska muisto on, kun vieraina olivat näyttelijä-koomikko José Mota ja Fernando Tejero. Kun he poistuivat tilaisuudesta ja minä olin sattumalta ovella uteliaana, niin vaikkei heillä todellakaan ollut aikaa jäädä juttelemaan, niin Fernando kättelemisen sijaan laittoi käden olkapäälleni. Se tuntui hassulta. Hän varmaan huomasi, että olen ujo ulkomaalainen ja mietti, että mitenkähän tuota tervehtisi.

Itse pidän kovasti Serranon perhe –sarjasta, joten oli tietenkin aivan mahtavaa nähdä Verónica Sánchez. Myös se, kun sai tapahtuman jälkeen jutella hänen kanssaan, oli hienoa.

Toisenlaisiakin muistoja on. Olen päässyt näkemään, miten kuuluisa näyttelijä saa nuoret tytöt sekaisin. Silloin se on menoa, kirkumista ja salamavalojen säihkettä. Kyseisestä kerrasta kerroin myös blogissani ja postauksen voi lukea täältä.

Näihin tunnelmiin onkin hyvä päättää…


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)