torstai 19. huhtikuuta 2012

MEIKKEJÄ JA MATKALAUKKUELÄMÄÄ

Meikkejä siellä, meikkejä täällä
Kylpyhuoneen kaapit notkuvat meikeistä ja erilaista purnukoista. Löytyy kasvovoiteita, silmänympärysvoiteita, vartalovoiteita.. ja kaikkia kymmentä eri sorttia. Ei mennä meikkeihin, niitä on ihan liikaa.. Kuulostaako tutulta?

Itselläni oli aikaisemmin juurikin noin eli paljon meikkejä ja purnukoita. Matkalaukkuelämä eli muutto ulkomaille pakotti siihen, että jouduin ottamaan mukaan vain ne tärkeimmät meikit muistuttaen itseäni siitä, että kyllä ulkomailtakin meikkejä löytyy. Löytyihän niitä. Täällä olen kuitenkin oppinut, että vähemmälläkin pärjää. Tai ainakin melkein.

Meikkauksesta
Meikillä saa kivasti ehostettua omia kasvojaan, kun vain osaa käyttää niitä oikein. Meikkien avulla voi myös korostaa omaa tyyliään. Itse olen oppinut kokeilemalla ja ennen kaikkea kantapään kautta. Olen varmaan tehnyt kaikki mahdolliset meikkausvirheet: liian tumma meikkivoide, liian vahvasti piirretyt kulmakarvat, liian paljon poskipunaa…  

Kokeilemalla ja harjoittelemalla oppii! Yhä enemmän olen myös jutellut alan ammattilaisten kanssa sekä totta kai lehtiä lukemalla. Jännä, miten aina tuntuu olevan jotain uutta opittavaa. Olisi myös älyttömän mielenkiintoista päästä meikkauskurssille.

Oikeat meikit, hyvä ihonhoito, terveelliset elämäntavat
Siinäpä se tulikin pähkinänkuoressa. Itsestään huolehtiminen on tärkeää ja siitä voisi vaikka tehdä kokonaisen kirjan.

Tässä blogissa tarkoitus on kuitenkin lähinnä tutkia kosmetiikkaa ja ihonhoitoa, joka on vain yksi osa-alue kauneudenhoidossa. Tulossa siis "matka" kosmetiikan maailmaan, jossa kokeillen opitaan. Hyväksi havaitut niksit jne.

Meikkipussini sisältää kaikessa lyhykäisyydessään:
ripsiväri (Maybelline)
meikkivoidepuuteri (MaxFactor)
luomiväripaletti (eri ruskean sävyt, Pinaud Yeux)
poskipuna (Deporah Milano)
luomiväripaletti (vaaleanpunaista eri sävyinä, L’Oreal Paris)
luomiväri (Sephora)
kulmakarvapinsetit
luomivärisiveltimiä

Huulipunia ja-kiiltoja säilytän käsilaukuissa, niin on aina kätevästi käden ulottuvilla. Lisäksi tämän viikon uudet tulokkaat ovat meikkivoide ja puuteri, jotka ostin kesää silmällä pitäen. Tuonnempana on tulossa postaus, jossa kerron tarkemmin, miten päädyin juuri niihin ja mitä ohjeita sain niiden käyttöön.

Edellä mainitut tuotteet ovat arkimeikkini peruspilarit. Minulle meikkaus on luonnollinen osa aamun arkirutiineja, koska mielestäni se on samalla myös muiden huomioon ottamista, kun on aina huoliteltu. Itsellekin on hirmu kiva, kun tietää, ettei ole ihan räjähtäneen näköinen (tosin reissun päällä olen AINA ihan nuutuneen näköinen, miten jotkut osaakin olla niin freshin näköisiä!). Muistan toki välillä ottaa rennosti ja antaa ihon levätä -suunnilleen noin kerran viikossa. Ihoa hoidan päivittäin, kuten myös hiuksiani. Ennen meikkauksen aloittamista pesen aina kasvot ja laitan päivä -ja silmänympärysvoiteen, vasta sitten ryhdyn "tositoimiin".

Muuta kosmetiikkaa, joita tulee harvemmin käytettyä, säilytän toisessa meikkipussissa ja ilman niitä pärjäisin. Tai noh, en kyllä olisi valmis luopumaan aurinkorasvoista, jotka taas kesän tullessa otan käyttöön. Ne on ihan ehdottomat täällä. 

Ulkomailla oloaikanakin on siis tullut jokunen ”heräteostos” tehtyä. Onneksi ei ole kyse kuitenkaan mistään meikkivuoresta, vaan ihan kohtuudessa olen pysynyt. Tarkkana yritetään olla!

Vielä lopuksi kiva blogi aiheesta:  Ostolakossa, jonka kirjoittaja taistelee kosmetiikkakiloja vastaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)