perjantai 20. huhtikuuta 2012

ESPANJALAISET EI VAAN OSAA, MURR

Heh, kävin eräässä melkoisen tunnetussa liikkeessä tutustumassa kosmetiikan ihmeelliseen maailmaan. Siellähän oli vaikka mitä mielenkiintoista edullisista merkeistä kalliimpiin. Yllätyin iloisesti, kun myyjä antoi minulle näytelahjan. Lahjan, ilmaiseksi? Mitä ihmettä?! Harvoin espanjalaiset huomioivat asiakkaitaan noin ystävällisesti. Päinvastoin, Espanjassa on monesti tullut se tunne, ettei asiakaspalvelua ole edes olemassa…

Menet mihin tahansa toimistoon, jossa työskentelee funcionario, niin saat olla melko varma joutuvasi tukkanuottaisille. Funcionariot on pahimpia, niin epäystävällisiä, ei mitään halua auttaa ja naamakin niillä useimmiten on myrtsi kuin perseeseen ammutulla karhulla. Vaikka suomalaiset on mörököllikansaa, niin ainakin Suomessa on edes jotain yritystä tuon asiakaspalvelun suhteen! Epämiellyttävistä asiakaspalvelukokemuksistani Espanjassa voi lukea aikasemmasta postauksestani täältä.

Mutta siis takaisin asiaan… Olin häkeltynyt, ihmeissäni ja kummissani saamastani näytelahjasta, tuosta odottamattomasta huomionosoituksesta. Kyseessä oli niinkin tunnettu merkki kuin Lancôme. Olin tosi otettu ja innoissani halusin heti, tässä, nyt testata tuotteen, kun muutenkin luonteeltani olen niin pirun utelias ja kokeilunhaluinen. Kiitin lahjasta ja innoissani menin kämpille. Enkä innostuneessa mielentilassa tajunnut katsoa näytelahjaa tarkemmin…

Kämpillä käärin hihat ylös ja heti oitis ryhdyin tuumasta toimeen. Siinä vaiheessa, kun olin avannut meikkivoiteen korkin ja levittänyt sitä kädelle, tuli se ikävämpi yllätys. Meikkivoide oli tumminta sävyä ever! Eihän se tietenkään käy minulle, joka olen varmasti maapallon kalpein ihminen. Kyllähän se ketutti, kun en sitten voinutkaan testata Lancômea täysillä ja kaikkien sääntöjen mukaan. Nyt jäi kirjaimellisesti näppituntuma, jonka perusteella koostumus vaikutti lupaavalta. Täysin vääränsävyisenä siitä ei olisi minulle mitään iloa, perhana. Ellen sitten jostain kumman syystä haluaisi kulkea naama oranssina. Done that, been there. Eihän tälle voi, kun nauraa!
Lancome, Teint miracle, sävy nro 3 beige diaphane. Sävyjä voi tarkastella täällä. Minulle sopivin sävy voisi olla beige ivoire, joten tuo beige diaphane on ihan liian tumma.
Mitähän se myyjä oikein ajatteli antaessaan noin tumman meikkivoiteen? Lohduttaudun sillä, että ajatus on tärkein. Kerrankin se tavallinen asiakas huomioitiin, joten hatunnosto sille!

2 kommenttia:

  1. Joo on kyllä huomattu, että Espanjassa ei asiakaspalvelun tärkeyttä tunneta kuten Suomessa. Nyt vasta löysin sattumalta blogisi, ja tämähän vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta! Täytyypä tulla lueskelemaan useamminkin....

    VastaaPoista
  2. Niinpä, luultavasti se on juuri noin. Toivottavasti jatkossa asiat muuttuisi parempaan.

    Ihana kuulla, että vaikuttaa mielenkiintoiselta ja toivottavasti se sellainen on. Itsestäkin on hurjan mukavaa ollut kirjoittaa ja lisää kirjoitan koko ajan. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)