tiistai 24. huhtikuuta 2012

SYÖKÄÄ SALAATTIA!

Teen postaussarjaa espanjalaisista ruoista ja tapaksista ja yleensäkin espanjalaisesta keittiöstä paljastaen ne parhaimmat reseptini välillä suomalaisittain soveltaen.

Espanjalainen ruoka on tunnettua ja arvostettua maailmassa, eikä vähiten terveellisyytensä vuoksi. Paellat ja tortillat ovat tunnettuja, mutta espanjalainen keittiö sisältää niin paljon muutakin, joten siinä mielessä koen positiiviseksi asiaksi johdattaa kaikki espanjalaiseen keittiöön. 

Omat kokemukseni ovat yltiöhyviä ja tuntuu, että täällä ollessa olen kuin huomaamatta tehnyt ruokaremontin (minä herkkusuu!) ja kilojakin tippui pois (paitsi varmaan nyt olen saanut takaisin kiloja lihasten muodossa kuntosalin seurauksena, mutta ei voi tietää, kun en omista vaakaa, heh).

Oliiviöljyä ja salaattia
Espanjalaiseen keittiöön kuuluu olennaisena osana oliiviöljy. En enää osaisi olla ilman sitä ja tutkitustikin se on älyttömän terveellistä. Oliiviöljyä säilytetään huoneenlämmössä. Oliiviöljyä ostaessanne pitäkää mielessänne seuraavat taikasanat: ”virgen extra”. Se on yksinkertaisesti PARAS ja siten varmistat, että oliiviöljy on luonnollinen ja puhdas.

Toinen juttu on salaatti. Salaattia napaan joka päivä, se on terveellistä ja hyvää. Älkääkä unohtako oliiviöljyä. 

Kaava on yksinkertainen: salaatti+oliiviöljy tai salaatti+oliiviöljy+suola tai salaatti+oliiviöljy+etikka (vinagre) tai salaatti+majoneesi (mielellään itse tehtynä) tai salaatti+oliiviöljy-etikka-mausteseos.
 
Itse syön salaattia aina iltapalaksi. 

Tässä oma suosikkisalaattini:
salaattia (esim. iceberg)
tomaattia
oliiveja
tuoreita herkkusieniä
tonnikalaa
(maissia)

2 kommenttia:

 1. Tosi hyvä idea tehdä espanjalaisesta ruuasta postauksia! Itse en kauheasti ole vielä tutustunut (kuin ravintoloiden kautta) espanjalaiseen ruoanlaittoon- mutta tarkoitus on juuri lisätä salaatteja ja opetella käyttämään erikoisempia kasviksia ja kaloja kuin suomessa. Kieltä vaan ei osaa vielä oikein hyvin että voisi paikanpäältä ostaa kokkauskirjan :D
  (ja kiitos vain kysymästä, toki blogistani saa tehdä esittelyn, olen "otettu")

  VastaaPoista
 2. Oi että, kiitos paljon. Tykkään kokkaamisesta ja koska oon ollu niin onnekas, että oon päässy tutustumaan melkeinpä käestä pitäen espanjalaiseen ruokakulttuuriin, niin ajattelin tästä olevan paljon hyötyä ja iloa suomalaisille. :)
  Ravintola on varmasti yksi parhaimmista paikoista tutustua maan ja alueen ruokakulttuuriin. :)
  Kiitos, teen esittelypostauksen lähipäivinä. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)