Espanjalainen
ruoka on tunnettua ja arvostettua maailmassa, eikä vähiten terveellisyytensä
vuoksi. Paellat ja tortillat ovat tunnettuja, mutta espanjalainen keittiö sisältää
niin paljon muutakin, joten siinä mielessä koen positiiviseksi asiaksi
johdattaa kaikki espanjalaiseen keittiöön.
Omat kokemukseni ovat yltiöhyviä ja tuntuu,
että täällä ollessa olen kuin huomaamatta tehnyt ruokaremontin (minä
herkkusuu!) ja kilojakin tippui pois (paitsi varmaan nyt olen saanut takaisin
kiloja lihasten muodossa kuntosalin seurauksena, mutta ei voi tietää, kun en
omista vaakaa, heh).
Oliiviöljyä
ja salaattia
Espanjalaiseen
keittiöön kuuluu olennaisena osana oliiviöljy. En enää osaisi olla ilman sitä
ja tutkitustikin se on älyttömän terveellistä. Oliiviöljyä säilytetään huoneenlämmössä.
Oliiviöljyä ostaessanne pitäkää mielessänne seuraavat taikasanat: ”virgen extra”.
Se on yksinkertaisesti PARAS ja siten varmistat, että oliiviöljy on
luonnollinen ja puhdas.
Toinen juttu on
salaatti. Salaattia napaan joka päivä, se on terveellistä ja hyvää. Älkääkä unohtako
oliiviöljyä.
Kaava on yksinkertainen: salaatti+oliiviöljy tai
salaatti+oliiviöljy+suola tai salaatti+oliiviöljy+etikka (vinagre) tai
salaatti+majoneesi (mielellään itse tehtynä) tai salaatti+oliiviöljy-etikka-mausteseos.
Itse syön
salaattia aina iltapalaksi.
Tässä oma suosikkisalaattini:
salaattia (esim.
iceberg)
tomaattia
oliiveja
tuoreita
herkkusieniä
tonnikalaa
(maissia)
Tosi hyvä idea tehdä espanjalaisesta ruuasta postauksia! Itse en kauheasti ole vielä tutustunut (kuin ravintoloiden kautta) espanjalaiseen ruoanlaittoon- mutta tarkoitus on juuri lisätä salaatteja ja opetella käyttämään erikoisempia kasviksia ja kaloja kuin suomessa. Kieltä vaan ei osaa vielä oikein hyvin että voisi paikanpäältä ostaa kokkauskirjan :D
VastaaPoista(ja kiitos vain kysymästä, toki blogistani saa tehdä esittelyn, olen "otettu")
Oi että, kiitos paljon. Tykkään kokkaamisesta ja koska oon ollu niin onnekas, että oon päässy tutustumaan melkeinpä käestä pitäen espanjalaiseen ruokakulttuuriin, niin ajattelin tästä olevan paljon hyötyä ja iloa suomalaisille. :)
VastaaPoistaRavintola on varmasti yksi parhaimmista paikoista tutustua maan ja alueen ruokakulttuuriin. :)
Kiitos, teen esittelypostauksen lähipäivinä. :)