Niinkin
yksinkertaisista aineksista kuin oliiviöljystä, suolasta, sipulista,
kananmunista ja perunoista saa tehtyä todellisen makunautinnon. Helppoa, hyvää
ja halpaa. Perunamunakas sopii mainiosti iltapalalle tai illanistujaisiin. Espanjalaisista
ruoista se onkin yksi lemppareistani.
Resepti
Resepti
4-5 perunaa
4-5 kananmunaa
½
tl suolaa
oliiviöljyä
”sopivasti”
1 sipuli
1. Pilko sipuli
pieneksi silpuksi ja laita paistinpannuun, jossa reilusti oliiviöljyä.
2. Viipaloi
perunat ja laita sipulin seuraksi pannuun. Oliiviöljyä pitäisi olla sen verran,
että perunaviipaleet juuri ja juuri peittyvät.
3. Anna paistua miedohkolla lämmöllä
kunnes perunat ovat kypsyneet ja pehmenneet, mutta eivät ole kuitenkaan liian pehmeitä.
4. Sekoita
kananmunat kulhossa ja lisää suola. Sen jälkeen laita peruna-sipuliseos
kulhoon ja sekoita.
5. Ota oliiviöljy
talteen paistinpannulta (öljyä voi käyttää muussa ruoanlaitossa)
6. Laita pari
ruokalusikallista oliiviöljyä paistinpannulle (sitä samaa, minkä juuri otit talteen) ja kaada muna-peruna-sipuli-suolaseos.
7. Anna kypsyä,
mutta huolehdi, ettei munakas pala pohjaan.
8. Käännä munakas
lautasen avulla (lautanen munakkaan päälle ja nopeasti käännä paistinpannulta
lautaselle). Ei haittaa, vaikka keskeltä olisi hieman löysä.
Meillä sekaan laitetaan vielä valkosipulia ja tuoretta, silputtua persiljaa, i-ha-naa! (ja ah, niin täyttävää...)
VastaaPoistaNam, kuulostaapa hyvältä! :) Täytyy kokeilla seuraavalla kerralla. Tortilla de patatas on kyllä herkkua.
Poista