sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

MATKAKOHTEEN POHDINTAA

Kriteereitä
Kuten edellisessä postauksessa kerroinkin, niin tuleva matka suuntautuu jonnekin päin maailmaa, mutta tietyin kriteerein. Ehkä tärkein kriteeri on budjetti, sitä kun on vaikea sivuuttaa pelkällä olan kohautuksella. Matka ei siis hirmu kalliiksi saisi tulla… ja se puolestaan tekee juuri sen oikean matkakohteen löytämisen haastavaksi, vaikkakin myös helpottaa siinä mielessä, ettei ihan minne vain voi mennä. Kuten esimerkiksi jonnekin Yhdysvaltoihin, heheh!

Ehkä joku saari…
Yksi vaihtoehto voisi siis olla joku Kanarian saarista. Mallorca, Menorca ja Ibiza tuntuvat olevan liian ”lähellä”... Mieli tekisi mennä siis jonnekin hieman kauemmaksi. Kanarian saarista vain Lanzarote on tuttuakin tutumpi.
Lanzarote, kuva on lainattu täältä.
Lanzarote on karu saari, se on kuin kuu ja juuri siinä piilee sen kauneus. Lanzaroten luonto on tutustumisen arvoinen. Erityisesti eräs luola jäi mieleen ollessani siellä opastetulla kierroksella. Sen jälkeen olen ollut aina todella kiinnostunut luolista! 

Juuri Lanzarotella tein sukellusretken meren syvyyksiin. Ensimmäisellä kerralla olin niin kauhusta jäykkänä, etten uskaltanut mennä pintaa syvemmälle. Voitteko kuvitella sitä pelkoa? Se on hirmuinen tunne. Huh, vieläkin tulee kylmänhiki pintaan. Asia jäi kuitenkin vaivaamaan tosi paljon. Huomasin, että jopa pikkulapset kävivät sukeltamassa ja eivät olleet moksiskaan! En siis halunnut jäädä pekkaa pahemmaksi, vaan ilmoittauduin seuraavalle retkelle. Uskalsinhan minä lopulta sukeltaa ihan pohjaan asti, varsinainen uroteko!  

Koska Lanzarote on minulle tuttu, niin tämänkertainen matka ei sinne tule suuntautumaan. Suosittelen kuitenkin Lanzarotea muille matkailijoille!

Fuerteventura on myös poissa laskuista, koska se ei vaikuta niin mielenkiintoiselta. Lomallani en vain halua olla rannalla, vaan muutakin tekemistä pitäisi olla. Muillekaan pikkusaarille emme matkaa, koska ne ovat jostain syystä kalliimpia. Käytännössä siis Gran Canaria tai Teneriffa, jonne saa matkoja edullisesti. Ehkä Teneriffa on voiton puolella, koska voisi lyödä kaksi kärpästä yhdellä iskulla ja matkustaa myös La Gomeraan. La Gomera on kuulemma kaunis ja vehreä saari. 
La Gomera, kuva on lainattu täältä.
Tenerife, kuva on lainattu täältä.

Kaupunkiloma
Olen jo pidemmän aikaa haaveillut matkasta Budapestiin, ilman mitään erityistä syytä -ehkä vain mielenkiinnosta tutustua Unkariin ja sen pääkaupunkiin? Kaupunkilomien hyvä puoli on ehdottomasti siinä, että on paljon näkemistä ja voi tutustua kulttuuriin, museoihin ja nähtävyyksiin ja ihan vain kierrellä ja nähdä mielenkiintoisia paikkoja. Kesäloman ollessa kyseessä, ajatus lomasta pelkässä kaupungissa ei tunnu kovin houkuttelevalta, vaikka muuten Budapest houkuttaisi. Tekisi mieli olla lähellä luontoa ja meri voisi olla kiva… Tästä sitten tuli mieleen seuraava vaihtoehto…  

Budapest, Unkari, kuva on lainattu täältä.

Erilainen matkakohde
Olisiko tuolla jossain kohde, jossa olisi kaikkea -erityisesti historian havinaa, luontoa ja merta? Paikka, jossa aika pysähtyisi katuja pitkin kävellessä ja yhtäkkiä huomaisit siirtyneesi ajassa taaksepäin? Sellainen paikka on todellakin olemassa. Se on Kroatia. Olen lukenut maasta paljon ja vaikuttaa siltä, että siellä on kaikkea. Nähtäväksi jää, onko Kroatia seuraava matkakohteeni. Intoa ainakin olisi, mutta se budjetti…  
Dubrovnik, Kroatia, kuva on lainattu täältä.

Olisi mielenkiintoista kuulla teidän matkahaaveista ja suosituksista! Minne haluaisitte matkustaa? Mikä on ollut mieleenpainuvin matkakohde ja miksi?
2 kommenttia:

 1. Hm...mieleenpainuvin hieman hintavammista paikoista, joissa olen käynyt on Thaimaa ja California. Molemmissa on paljon nähtävää ja kulttuuri eroaa etenkin Thaimaassa Suomesta kovasti. Turisteja siellä kyllä riittää mutta kivaa silti. Mutta edullisemmista paikoista suosittelisin ehdottomasti Madeiraa. Olen käynyt siellä kaksi kertaa ja vielä haluisin mennä. Jos tykkäät Lanzarotesta, tykkäät varmaan Madeirastakin. Siellä on ihania kävelyreittejä (levadoja) pitkin vuoria, upeita näköaloja ja jopa luolia. Ilmakin on leuto läpi vuoden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä! :) Thaimaa ja Kalifornia ovat kyllä upeita kohteita, mutta eivät tosiaan sieltä edullisimmasta päästä, koska jo pelkästään lennot on niin kalliita. Toisaalta kaikki aina sanoo, miten edullista Thaimaassa on. Joka tapauksessa se on varmasti todella eksoottinen kohde, jonne haluaisin joskus mennä. Myös Yhdysvaltoihin on päästävä! Olet ollut onnekas, kun olet päässyt noinkin kauas näkemään maailmaa. :)

   Madeirasta puheenollen, hassua, kun just eilen pyörittelin Portugali-matkakirjaa käsissäni. :) Madeira ei olisi hullumpi kohde. :)

   Ehkä vaakakuppi on Teneriffan puolella, sinne saisi tosi edullisesti matkoja. Päätöksiä pitäisi alkaa tekemään, jos mielii matkustusajankohdaksi tän kuun lopun ja varsinkin, ku tää elokuu on suurinta lomasesonkia Espanjassa.

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)