perjantai 20. heinäkuuta 2012

LA CURE GOURMANDE

La Cure Gourmande on vanhan ajan tyylinen herkkupuoti, jossa herää lapsuudenmuistot. Puoteja on ympäri Espanjan, Ranskan ja Belgian. 
Astuessani sisään käsintehtyjen keksien huumaava tuoksu tulvahtaa ovella vastaan. Vedän syvään henkeä. Ystävälliset myyjät toivottavat tervetulleeksi.

Kierrän herkkupuodissa ja annan vain hetken viedä mennessään ihastellessani upeita yksityiskohtia, joita pieni puoti on pullollaan.
Berlandises -karkit
Keksejä on myynnissä 19 eri sorttia. On perinteisiä keksejä, täytettyjä sekä rapeita keksejä, joita on hyvä kostuttaa kahvissa, teessä taikka maidossa. Miksei rapea keksi kävisi myös raikkaan marjamehun seuralaiseksi? On mm. suklaisia, marjaisia ja mantecadoja. Mantecado-keksit ovat perinteisiä juuri Välimeren maissa ja varsin erikoisia koostumukseltaan.

Keksejä ostaessa saa sekoittaa makuja, sillä hinta on sama ja se määräytyy painon mukaan. Noin 3-4 keksiä painaa 100g ja 2 mantecadoa painaa 100g. Myynnissä on ihastuttavia metallirasioita, jotka sinä itse voit täyttää haluamallasi kekseillä. Varsin hyvä lahjaidea siis. Myynnissä on myös jo valmiiksi täytettyjä metallirasioita, mutta niissä on vain yksi maku. Metallirasioissa keksit säilyvät hyvin. Keksejä on niin ikään mahdollista ostaa irtona eli laittaa paperipussiin, jossa ne säilyvät noin 5 pvän ajan.

Tikkarit ovat näyttävästi esillä. Ne, kuten kaikki muutkin puodin herkut, ovat perinteisesti valmistettuja. Jos haluaa karkin ilman tikkua, voi ostaa Berlandises –karkkeja, joissa makuvaihtoehtoina on eri hedelmien kirjo.
Tikkarit
Puodissa ollessani näin erään pikkutytön, joka hämmästyneenä katsoi tikkareita. Silmät säteillen hän levitti kätensä ja huudahti: "Paratiisi!"
Callisons on kuin hedelmäinen marsipaani, jonka päällä sokerikuorrute. Se on ranskalainen erikoisuus ja on koostumukseltaan pehmeä. Callisons sopii erinomaisesti herkutteluhetkiin ja vaikkapa kahvin seuralaiseksi, siinä missä keksitkin.

Tutkin toffee-osastoa, jossa valikoima on suuri. Toffeet ovat unelmapehmeitä. Nougat puolestaan on ranskalaista turronia, mutta toisin kuin espanjalainen turron, se ei ole kovaa, vaan pikemminkin kuohkeaa. Nougat jakaa mielipiteitä. Sitä joko rakastaa tai vihaa.
Toffee, taempana suklaat kylmävitriinissä. Jos haluat ostaa suklaata, pyydä myyjää palvelemaan.
Suklaa… jokaisen naisen salainen pahe. La Cure Gourmanden suklaa ei ole mitä tahansa, vaan ehtaa belgialaista suklaata. Tieto, joka ilahduttanee kaikkia hyvän suklaan ystäviä. Belgialainen suklaahan on maailmankuulua. Suklaa on ensiluokkaista ja sisältää vähintään 68% kaakaota. Esille laitto jo itsessään on niin näyttävää, että ei voi kuin ihastella. Myynnissä on myös suklaalevyjä.

La Cure Gourmanden erikoisuus on hauskat suklaiset oliivit. Se sisältää paahdetun mantelin, jota ympäröivät suklaa-ja valkosuklaakerrokset näyttäen kuitenkin erehdyttävästi oliivilta. Kuulemani mukaan valikoimaan on lisäksi tulossa uusia, herkullisia makuja. Joka tapauksessa suklaaoliivi on jo nyt ihan täydellinen makunautinto!
Vanhan ajan tyylisiä metallirasioita, joita myydään joko tyhjinä taikka keksien kera. Mahdollista on myös ostaa rasioita, joihin on tehty sekoitus puodin herkkuista. Taempana näkyy suklaaoliiveja.
Puodin hintataso saattaa tuntua aluksi korkealta, mutta loppujen lopuksi se on mielestäni pieni hinta siitä, että tuotteet ovat perinteisesti valmistettuja, laadukkaita ja eivät sisällä säilöntä-ja väriaineita.

Erityiseen tilaisuuteen tai hemmotteluhetkeen, lahjaksi taikka tuliaisiksi voin suositella. Itse ostin muutaman rasian kera keksien ja laitoin Suomeen. Kaikki kehuivat. Äitini oli tarjonnut keksejä vieraalle, joka sitten piipahti useammankin kerran kylässä. Liekkö herkullisten keksien toivossa... ;)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)