keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

SE TUNNE, KUN…

…tajuan puhuvani paremmin espanjaa kuin englantia. Vuodet Espanjassa ovat tehneet tehtävänsä ja englanti alkaa painua unholaan. Asia, jota en uskonut tapahtuvan kohdalleni. Ikinä.

Eilen sattunutta
Olin kuntosalilla, kun eräs mies kysyi, olenko Suomesta. Johon huikkasin olevani juuri sieltä. Paljastui, että hänen ex-tyttöystävänsä on … Suomesta myöskin! Hän puhui englanniksi ja minä vastasin ESPANJAKSI! Kun huomasin sen, aloin puhumaan englanniksi, mutta englantipa ei sujunutkaan enää niin luontevasti. Se oli kamalaa mongerrusta!

Tuon kuntosalireissun jälkeen en voinut kuin kauhistella omaa englannin tasoani. Todennäköisesti kyseessä oli alkukangerrusta, enhän ole käyttänyt englantia valovuosiin. Kuitenkin tykkään kielestä ja muistan, miten tosissani siihen silloin joskus panostin. En siis halua kadottaa kieltä, jonka olen jo kerran oppinut niin hyvin!

Asialle on tehtävä jotain ja kieli palautettava mieleen. Pitääkin alkaa katsoa niitä niin rakastamiani sarjoja… englanniksi. Täytyy tunnustaa, että mieleen pitäisi palauttaa pikaisesti myös ruotsi ja venäjä ja ennen kaikkea opiskella niitä lisää. Vähänkö olen niin kade ystävättärelleni, joka osaa puhua sujuvasti äidinkielensä suomen lisäksi englantia, espanjaa, ranskaa ja ruotsia. Joillekin on suotu kielipäätä, minulle ei. 

Kuva on lainattu täältä.
Jos joskus opitte jonkun kielen, niin pitäkää siitä kiinni! Kieltä täytyy käyttää, ettei se unohdu. Unohtaminen on ihan liian helppoa…
Kuva on lainattu täältä.
4 kommenttia:

 1. Heh, minulle kävi samoin vuosia sitten asuessani Saksassa. Minulla oli tosi hyvä enkun taito ennen sinne muuttoa, mutta kun opin puhumaan saksaa, en enää osannutkaan enkkua. Se oli tosi hassua. Muuten...yksi harmi juttu. Sinun postauksesi eivät päivity jostain syystä blogini listaan. Se ilmoittaa vain, että ei löydy syötettä!?? Harmi koska sinulla on tosi kiva blogi eikä aina meinaa muistaa suosikeista joka postausta lukea. Mainostatko muuten blogiasi blogilistalla?

  VastaaPoista
 2. Hih, sattuuhan sitä. :) Kieli on helppo unohtaa, mutta saa sen kyllä monesti palautettua mieleen helposti, kun vain alkaa taas käyttää sitä. Eli ei kai se ihan kokonaan katoa sieltä päästä. ;)

  Höh, harmi juttu, ettei päivity! Voi ei! Kuitenkin sillai on kivointa on seurata blogeja, että tulee uutisvirtana. Päivittyisiköhän nytten, kun tein uuden syötteen feedburnerilla? En kyl tiedä auttaako se mitään, mutta luulisi, ettei sen enää ainakaan pitäisi herjata siitä ettei löydy syötettä? Toivotaan, että auttaisi, koska en tiedä mitä muuta tehdä. :( Blogin alkuaikoina liityin myös blogilistaan, mutta ehkä se ei ole päivittynyt sielläkään.

  Tosi mukavaa kuitenkin kuulla, että on blogini on kiva! :) Saa taas motivaatiota jatkaa tämän parissa. :) Sinullakin on kiva blogi! :)

  VastaaPoista
 3. Hei huomasin että tuo feedburner näyttää toimivan, nyt päivittyy ja näkyy postingit listassa! Hyvä juttu! Sitten vain mainostamaan ja kommentoimaan muiden blogeja niin saat lisää lukijoita. Varmasti monia kiinnostaa juttusi.

  VastaaPoista
 4. Hei, tosi hyvä juttu, että se toimii. :) Viuh! Olen vähän huono mainostamaan itseäni, vaikka tykkään lukea muiden blogeja ja kommentoidakin, jos jotain järkevää sanottavaa löytyy. Kommentoidessa monesti "unohtuu" laittaa linkki omaan blogiin, vaikka se kai on se paras tapa saada kävijöitä omaan blogiin ja saada lisää lukijoita -mikä olisi tosi, tosi hienoa. :)Pitää yrittää olla ahkerampi mainostaja! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)