maanantai 16. heinäkuuta 2012

THE KILLING

Esittely
Nuori ja kaunis Rosie Larsen katoaa salamyhkäisesti ja myöhemmin hänet löydetään kuolleena. Henkirikosetsivä Linden saa tehtäväkseen Rosien tapauksen ja siitä tulee Lindenille kuin pakkomielle. Apunaan hänellä on Holder. Vyyhti kasvaa johtolankoja seuratessa ja kaikki ei ole sitä, miltä näyttää.

Arvostelu
The Killing on eittämättä erinomainen rikossarja, jossa juonenkäänteitä riittää. Sarja tuo mieleen Twin Peaksin.

The Killing –sarjan ensimmäisen tuotantokauden aikana kaikki saa alkunsa ja tarina alkaa kehittyä. Oikeastaan siinä vasta kehitellään varsinaista tarinaa. Kuvitelkaa sitä lankakeräksi, josta rönsyilee lankoja. Toisen tuotantokauden aikana tarina syvenee ja saa aivan uudenlaisia ulottuvuuksia ja sitä mukaa myös lankoja punotaan yhteen. Siinä mielessä toinen tuotantokausi on parempi ja todella mielenkiintoinen, mutta luonnollisesti on välttämätöntä nähdä ensimmäinen tuotantokausi päästäkseen jyvälle tapahtumista.

Linden ja Holder on sopivan omalaatuisia ja erikoisia tyyppejä, jotka sopivat sarjaan. Näyttelijät hoitavat roolinsa hyvin ja uskottavasti. Loppuun olisin suonut jotain lisäyllätystä, koska kaikki merkit tavallaan siihen viittasivat, mutta tällainenkin loppuratkaisu oli varsin hyvä.
 
The Killing on näkemisen arvoinen kaikille rikossarjoista pitäville. 
Kuva on lainattu täältä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)